Pasirinktas siuntimas:
Lietuvoje
Meniu
Išskirtinumai
  1. Visos kategorijos
  2. Papuošalai ir aksesuarai
  3. Maistas ir gėrimai
  4. Maistas

Švieži šitakiai

Pardavėjas: Dzūkis
Prekės ženklas: https://www.dzukis.com/
Išsiuntimas: 1-3 d.d.
Prekė negrąžinama.
Kaina:14.00€ - 24.00€

Švieži šitakiai, užauginti ant ąžuolinių rąstelių mažame šeimos ūkyje.

Laikinai neturime.
Atsiėmimas LP EXPRESS terminale
Aprašymas
Pardavėjas
Atsiliepimai

Sudėtis: 100% šitake grybai

Laikymo sąlygos: laikyti šaldytuve orui laidžioje pakuotėje/inde, tam, kad nesikauptų drėgmė. Suvartoti per 14 dienų.

Paruošimas ir naudojimas: prieš gaminant nuvalyti drėgna šluoste.

Maistinė vertė (100 g.)

Energinė vertė 142,00 kJ / 34,00 Kcal
Riebalai 0,50 g
Sočiosios riebalų rūgštys 0,10 g
Angliavandeniai 6,80 g
Cukrūs 2,40 g
Baltymai 2,20 g
Druska 0,09 g

Plačiau: šitake (lot. lentinus edodes) yra valgomasis grybas, kilęs iš Rytų Azijos, Europoje daugiausiai žinomas kaip japoniškas grybas. Nuo seno šis grybas yra vartojamas pirmiausia sveikatinimo tikslais, sutinkamas ne tik kulinarijoje, bet ir farmacijoje tam tikrų preparatų gamyboje. Lietuvos klimato sąlygos šiems grybams tinka, todėl galime juos sėkmingai auginti. Šie šitakiai užauginti natūralioje aplinkoje ant ąžuolų rąstų. Tokia auginimo technologija leidžia pasiekti aukščiausią kokybę ir maistinę vertę. Grybai auginami kruopščiai ir organiškai be jokių pesticidų. Tai vertingų medžiagų šaltinis, turintis aštuonias amino rūgštis, ergosterolio, proteino, vitamino B6. Turi daug baltymų ir skaidulų. Dėl maistinių savybių vertinami veganų, vegetarų. Grybų kepurėlės gali būti įvairaus dydžio, vidutiniškai 3 - 10 cm skersmens. Kulinarijoje dažniausiai naudojamos grybų kepurėlės, nes koteliai yra kietesni (tačiau jie taip pat gali būti naudojami).

Šitakiai pasižymi puikiu skoniu ir išties plačiu panaudojimu. Gali būti ruošiami ne tik Azijos virtuvei būdingais, bet ir įprastais mūsų lietuviškų grybų panaudojimo būdais. Beje, japonai juos irgi kepa ant sviesto keptuvėje, pavyzdžiui, kepurėlėmis aukštyn užpylus norimu įdaru.