ŠVIEŽIAI GAMINAMA KANAPIŲ SĖKLŲ DRUSKA
KANAPINĖ DRUSKA - dar kitaip vadinama ŽEMAITIŠKA SPIRGINĖ. Jau nuo seno žinomas Lietuvos kulinarinio paveldo PAGARDAS ir iki dabar labai populiarus Žemaitijoje.
GAMINIMO BŪDAS
Sėklos paskrudintos ir sumaltos su rankų darbo jūros druska. Ši druska yra puikus maisto papildas turintis gausybę vitaminų, mikroelementų ir yra puiki žarnyno šluota.
PAGAMINTA IŠ ŠVARIOJE ŽEMĖJE, BE CHEMIJOS AUGINAMŲ SĖKLŲ LIETUVOS ŠEIMOS ŪKIUOSE.
Esame labai dėkinti už kiekvieną jūsų atsiliepimą.
PER KIEK LAIKO SUVARTOTI?
Kanapinę druską rekomenduojame suvartoti per 2-3 MĖNESIUS.
KUR LAIKYTI?
Kanapinę druską laikykite tamsioje spintelėje gerai uždarytą.
KAIP VARTOTI?
Tradiciškai bulvė su lupena vilgoma į aliejų ar sviestą ir užsibarstoma kanapinės druskos. Neapsakomas delikatesos, tikrai vertas išbandyti. Taip pat galima barstyt ir ant salotų, duonelių ir kitų patiekalų. Jos galima negailėti, nes tai daugiau sėklių pagardas, nei kad druska.