Malta čaga - milteliai
Džiovintos čagos milteliai. Neutralaus skonio, universalaus panaudojimo.
Sudėtis: 100% čaga grybas
Čaga (lot. inonotus obliquus) plačiai tituluojamas grybų karaliumi. Tūkstantmečius
žinomas kaip vertingas skirtinguose pasaulio kontinentuose. Tai funkcinis grybas, kurį lengva ir patogu integruoti į kasdieninę mitybą.
Ši čaga yra mūsų pačių surinkta Dzūkijos miškuose. Džiovinama neaukštoje iki 45
laipsnių temperatūroje, todėl vertingosios medžagos yra išsaugomos. Gabalėliai
yra maždaug 2-3 cm, o milteliai beveik dulkių pavidalo.
Laikymo sąlygos: sandariai ir sausai. Tinka vartoti du metus po sudžiovinimo.
Paruošimas ir naudojimas: Dažniausiai vartojami kaip arbata. Miltelius galima dėti į kitus skysčius (kavą, arbatą) arba į maistą (košę, jogurtą, glotnutį). Skonis neutralus. Gerti po keletą a.š. per dieną. Galima paskaninti medumi, citrina ar imbieru.
Rekomenduojama vartoti mažais kiekiais iki kelių g (1-6) per dieną.
Dėl konkretaus vartojimo individualiu atveju geriausia pasitarti su gydytoju ar
vaistininku.