64% tamsusis šokoladas su kakavos pupelėmis, kava, žiedadulkėmis ir pipirais N°5
64% TAMSUSIS ŠOKOLADAS su kakavos pupelėmis, arabika kava, bičių žiedadulkėmis ir espelette pipirais. Receptas №5
Tai švelnios tekstūros ir intensyvaus kakavos skonio tamsusis šokoladas turintis kaštonų ir kavos poskonius. Pastarąjį sustiprina viduje esančios vidutiniškai skrudintos ir traiškytos rūšinės kavos pupelės. Lengvai rūgštaus skonio suteikia kakavos pupelių gabaliukai esantys šokolade ir ant viršaus. Subtilų aštrumą garantuoja žiupsnelis Espelette pipirų. Plytelę puošia lietuviškas gamtos auksas – bičių suneštos žiedadulkės.
Pagrindiniai ingredientai: Šokoladas, Arabika kavos pupelės, Kakavos pupelės, Espelette pipirai.
Ingredientų kilmės šalys:
Forastero šokoladas: Vakarų Afrika, Ekvadoras
Arabika kava: Kolumbija
Kakavos pupelės: Peru
Espelette pipirai: Prancūzija
Bičių žiedadulkės: Lietuva
Maistingumo deklaracija 100g: Energinė vertė: 568kcal/2375kJ. Riebalai 43g iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 25g; angliavandeniai 34g iš kurių cukrų 27g; baltymai 6g; druska 0g; skaidulinės medžiagos 10g.
Grynasis svoris: 90g (± 10g)
Įpakavimas: kartoninė dėžutė, maišelis apsaugai nuo aplinkos poveikio
NAPA2019 Bronzos apdovanojimas už dizainą
LAROCHÉ rankų darbo šokoladai pagaminti su meile. Mūsų filosofija: kiekvienas kasnis yra svarbiausias! Esame nedidelis šeimos amatininkų verslas įsikūręs Kaune. Esame kūrybinės sielos, ieškome naujų skonių ir savo ribų. Giliai tikime, jog kokybė yra svarbiausia sudedamoji dalis.
Liedami ir puošdami šokoladą daug dėmesio skiriame detalėms. Naujai gimusio šokolado išvaizda yra unikali – su autentiškomis formomis ir žymėmis – kaip ir visų mūsų, žmonių.
Šokoladus gaminame tik iš aukščiausios kokybės šokolado žaliavų. Šokoladai turi nuo 10% iki 20% (visos masės) kruopščiai atrinktų priedų ir pagardų. Visi ingredientai keliauja tik iš patikimų gamintojų arba tiesiai iš ūkininkų. Naudojame keletą rūšių riešutų, džiovintus bei liofilizuotus vaisius ir uogas, įvairius prieskonius, arabika kavą, arbatas bei kitas gamtos gėrybes. Nenaudojame GMO, dažiklių, skonio stipriklių ar kitų nenatūralių medžiagų.
Didžioji dalis mūsų naudojamo šokolado priklauso „Cocoa Horizons“ fondui, kuris veikia Dramblio Kaulo Krante, Ganoje bei Kamerūne. Fondas rūpinasi kakavos augintojų-ūkininkų ir jų bendruomenių švietimu, švaraus vandens ir medicinos prieinamumu, Afrikos vaikų darbo problema, jų kasdienio gyvenimo gerinimu. Džiaugiamės galėdami prisidėti prie geresnio rytojaus.